Snart dags för Allsång

Man vet att sommaren är nära när det börjar pratas om Allsång på Skansen. Och det är exakt vad vi ska göra i detta inlägg, det är nämligen bara så många veckor kvar tills det första programmet. Vad är nytt för i år? Vad kan vi förvänta oss? Och vilka artister kommer att medverka?

5135200-happy-sunVi börjar med en tillbaka blick på föregående år. Som ni säkert minns har det varit Petra Marklund som varit programledare de senaste två åren och hon har ju fått både ris och ros av publiken. Många var det som ansåg att hon sjöng mycket bra och framförde låtarna i programmet med bravur, men det var även vissa som ansåg att hon var för stel för att leda programmet. Tillslut verkar kritiken har vunnit över sånginsatserna och Petra Marklund kommer i år inte att vara programledare. Istället har man bjudit in Sanna Nielsen, mest känd som artist i melodifestivalen (hon vann bland annat år 2014 med låten Undo). Och nu är det många som är spända på hur Sanna kommer att leverera, men det kan vi inte veta förrän i augusti då säsongen är avslutad.

Fritt inträde nytt för i år

Ryktet säger att bland annat Cajsa Stina Åkerström, Ida Adée och Anna Stadling kommer att medverka i 8507-stockholmstakprogrammet. Nytt för i år är även att det kommer att vara gratis entré till Allsång på skansens samt fler serveringsplatser, bland annat kommer man också att erbjuda en grillbuffé. Detta kommer antagligen göra programmet ännu mer populärt och de som vill besöka Allsång på Skansen en sommardag bör nog vara redo att komma tidigt för att få en plats. Speciellt om det är bra väder.

Allsång på Skansen är en stor sommartradition i Sverige och har sänds sedan 1935. De senare åren har vi bytt programledare flera gånger, innan dess var bland annat Sven Lilja programledare i hela 15 år, Bosse Larsson i 19 år och nu Lasse Berghagen i tio år. Kommer Sanna att axla denna roll i 10 år månntro? Det återstår att se.